Zoznam všetkých receptov
Tarator: studená bulharská "polievka"
Hodnotenie: 5/5 (chutné letné jedlo, jednoduché na prípravu)
Obtiažnosť: 2/5 (ľahká, ale treba to nechať 2h v chladničke pred podávaním + ide tam trocha viac ingrediencií)
Porcie: 4
Čas prípravy: cca 15min (+2h odstátie v chladničke)
Cena: 3.60€ (+ orechy a olej) = 0.90€/porcia
Energia: 865kcal (+ orechy) = 216kcal/porcia
Ingrediencie
- 300g uhorka 🥒
- 500ml/g (grécky) jogurt
- kôpor (cca 2g) 🌿
- 2 strúčiky cesnaku 🧄
- 50g vlašské orechy (možno budú pasovať aj iné, neskúšal som)
- 25ml (olivového) oleja
- 400ml studená voda 💧
Postup
Na malé kocky pokrájaj uhorku, rozdrv cesnak a nasekaj kôpor,
ak je čerstvý a nie sušený.
Do misky pridaj jogurt, cesnak, kôpor, olej a
premiešaj to
Pridaj narezanú uhorku a vodu, znova to všetko premiešaj
Nechaj to celé v chladničke aspoň 2h; medzitým, rozdrv (napríklad
nožíkom) vlašské orechy, ktorými posypeš každú dávku pred podávaním.

Na jednu dávku použi cca 1/4 orechov, čo si rozdrvil.

Zoznam všetkých receptov