Matartimi recepty

Zoznam všetkých receptov

Tarator: studená bulharská "polievka"

Hodnotenie: 5/5 (chutné letné jedlo, jednoduché na prípravu)
Obtiažnosť: 2/5 (ľahká, ale treba to nechať 2h v chladničke pred podávaním + ide tam trocha viac ingrediencií)
Porcie: 4
Čas prípravy: cca 15min (+2h odstátie v chladničke)
Cena: 3.60€ (+ orechy a olej) = 0.90€/porcia
Energia: 865kcal (+ orechy) = 216kcal/porcia

Ingrediencie

Postup

Na malé kocky pokrájaj uhorku, rozdrv cesnak a nasekaj kôpor, ak je čerstvý a nie sušený.

Nasekaná uhorka a rozdrvený cesnak

Do misky pridaj jogurt, cesnak, kôpor, olej a premiešaj to

Jogurt, cesnak, olej a kôpor v miske

Pridaj narezanú uhorku a vodu, znova to všetko premiešaj

Takmer výsledný tarator

Nechaj to celé v chladničke aspoň 2h; medzitým, rozdrv (napríklad nožíkom) vlašské orechy, ktorými posypeš každú dávku pred podávaním.

Takmer výsledný taratorTakmer výsledný tarator

Na jednu dávku použi cca 1/4 orechov, čo si rozdrvil.

Takmer výsledný tarator
Zoznam všetkých receptov