Daj variť špagety v slanej vode až do al dente (teda, nemali by byť ani tvrdé, ani mäkké, postupuj presne podľa návodu na obale cestovín, zvykne to byť cca 9 minút).
Medzitým do misky daj 3 žĺtka, parmezán (cca 25g) a opepri to (bielka vyhoď alebo odlož na nejaká iný recept, resp. môžeš nechať 1 bielko, potom budú špagety také hustejšie/krémovejšie).
Na panvicu daj narezanú slaninu a vymasti ju tou slaninou; sporák nastav na strednevysokú teplotu. Slaninu smaž pokial nie je takmer chrumkavá.
Keď už su špagety skoro uvarené, prilej kúsok tej špagetovej vody do vajíčkovej zmesy a premiešaj to. Panvicu presuň z platničky, preceď vodu z hrnca a hoď špagety do panvice so slaninou a premiešaj. Pridaj vaječnú zmes z misky k špagetám a rýchlo to miešaj tak, aby to pomaly tuhlo ale zároveň aby nevznikla praženica. Malo by to byť také lesklé a lepkavé.
Výsledok posyp zvyšným parmezánom.