Matartimi recepty

Zoznam všetkých receptov

Jednoduché špagety Carbonara

Hodnotenie: 5/5 (výborné, jednoduché na prípravu, málo ingrediencií)
Obtiažnosť: 1/5 (ľahká)
Porcia: 1
Čas prípravy: cca 15min
Cena: 2.85€ (+ cestoviny a parmezán)
Energia: 802kcal

Ingrediencie

Postup

Daj variť špagety v slanej vode až do al dente (teda, nemali by byť ani tvrdé, ani mäkké, postupuj presne podľa návodu na obale cestovín, zvykne to byť cca 9 minút).

Medzitým do misky daj 3 žĺtka, parmezán (cca 25g) a opepri to (bielka vyhoď alebo odlož na nejaká iný recept, resp. môžeš nechať 1 bielko, potom budú špagety také hustejšie/krémovejšie).

Na panvicu daj narezanú slaninu a vymasti ju tou slaninou; sporák nastav na strednevysokú teplotu. Slaninu smaž pokial nie je takmer chrumkavá.

Keď už su špagety skoro uvarené, prilej kúsok tej špagetovej vody do vajíčkovej zmesy a premiešaj to. Panvicu presuň z platničky, preceď vodu z hrnca a hoď špagety do panvice so slaninou a premiešaj. Pridaj vaječnú zmes z misky k špagetám a rýchlo to miešaj tak, aby to pomaly tuhlo ale zároveň aby nevznikla praženica. Malo by to byť také lesklé a lepkavé.

Výsledok posyp zvyšným parmezánom.

Výsledne špagety carbonara
Zoznam všetkých receptov